Met je DigiD kun je inloggen op websites van de overheid, zoals de gemeente, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank, de Politie en de Belastingdienst. Zo kan je dan bijvoorbeeld een uitkering aanvragen, of je belastingaangifte doen.

Als je een DigiD aanvraagt, moet je een gebruikersnaam en een wachtwoord maken.
Let op: je DigiD is geheim, alleen jijzelf mag de gebruikersnaam en het wachtwoord weten!
Schrijf ze dus goed op, en bewaar ze op een goede plaats, maar laat ze aan niemand zien. Als de verkeerde mensen jouw DigiD weten, kunnen ze heel vervelende dingen daarmee doen! Bijvoorbeeld jouw uitkering op hun eigen bankrekening zetten, of schulden maken op jouw naam. En ze kunnen ook al jouw persoonlijke informatie zien.

Zorg daarom ook dat je computer goed veilig is: gebruik een anti-virus programma en zorg dat je computer automatisch de nieuwste versies van belangrijke programma’s gebruikt. Wil je weten hoe dat moet? Kijk dan op de pagina ‘Risico’s van internet‘.

Wil je weten hoe je een DigiD aanvraagt, en hoe je dan inlogt op een website van de overheid? Kijk dan op de website over DigiD van Steffie.nl. Op deze makkelijke website vertelt Steffie wat het precies is en waarom je het nodig hebt. Je kunt er ook mee oefenen!

Naar steffie.nl